Tätä kirjottaessa Aulanko24H:n starttiin on enää 3517 ja puoli tuntia. Sitä ennen pitäisi saada aikaan paljon.

Nyt on pitkän hiljaiselon jälkeen jälleen kääritty hihoja ja viety projektia eteenpäin. Reitti on valmis, nettisivuillekin on saatu jotain, huolto ja muut oheistoiminnot ovat vähintäänkin hyvin suunniteltu. Ilmoittautumiset voisi kai periaatteessa avata kohta.

Paitsi että ei. Mitä enemmän kesää miettii, sitä enemmän ymmärtää kuinka paljon on vielä tehtävä, että kaikki onnistuisi. Ideoiden sinkoillessa helposti unohtuu, että sadallakaan aiemmalla hyvällä idealla ei ole pelipäivänä merkitystä, jos yhtäkään niistä ei ole toteutettu.

Tällaisen juoksutapahtuman järjestäminen on iso kasa tarkistuslistoja, asioiden hoitamista ja säätämistä. Mistä me saadaan vessapaperia? Teipataanko lähtölistoja johonkin, mihin, millaista teippiä? Mitä me tarvitaan huoltoon? Tuleeko vedet ja urheilujuomat eri pöydälle? Eikun eihän meillä ole niitä pöytiäkään vielä. Voi olla, että tätä tehdään nyt enemmän tunteella ja sielulla kuin ymmärryksellä ja osaamisella.

Ja ne ovatkin ne tärkeämmät. Ymmärryksen miten tehdä voi oppia matkan varrella, mutta juoksutapahtumaa muille ei tehdä muuten kuin ns. rakkaudesta lajiin.

Kyllä tästä hyvä vielä tulee. Paljon on vielä tehtävänä mutta maalia kohti mennään. Kohta aletaan huutelemaan apuvoimia, kunhan tiedetään tarkemmin mitä tarvitaan? Tuutko auttamaan?

Nyt siihen on enää 3517 tuntia.