Ensi kesän kisoista pitää toki saada komeita kuvia. Eikä pelkästään kisan aikana vaan jo paljon ennen sitä viestintä- ja mainostarkoituksiin. Siksi jalkauduimmekin viime perjantaina kisaorganisaatiomme viestintädivisioonan kuvaosaston johtaja Tonin kanssa Aulangon maastoon havainnoimaan vallitsevaa ympäristöä ja olosuhteita.

Jos joku ei vielä tiennyt, on Aulangonjärvi elokuisessa aamuauringossa henkeäsalpaavan kaunis. Seitsemältä aamulla kaikki on aivan usvan peitossa. Se on niin tiheää, että Kihtersuon laituri peittyy sumuun, ja metsä kietoutuu harmaaseen utuun. Kärmeskallion laelta ei näe juuri mitään.

Kärmeskalliolla

Sitten auringon säteet leikkaavat vellovan sumun läpi ja lämpötila alkaa nousemaan. Sumu hälvenee ja metsät ilmestyvät näkyviin. Aurinko valaisee Aulangonvuoren kalliota. Viimeiset sumupilvet roikkuvat repaleisina alhaalla kimmeltävän järven yläpuolella. Fiilistelemme kuvauskulmia, setuppeja ja sommitteluja. Drone kuvaamaan tuolta, sitten ehkä soutuveneestä videota järveltä päin....

Nyt ollaan Tawastia Trail Clubin sydämessä, ja tämä on hämeenlinnalaisen polkujuoksun helmi. Tekemistä tulee olemaan paljon, mutta vuoden päästä täällä kisataan mahtavissa maisemissa. Tämä on se kansallismaisema, joka pitäisi ensi kesänä näyttää kaikille.

Lusikkaniemi