Siitä omasta juoksutapahtumasta oli salaa haaveiltu jo pitkään. Oli järjestetty omia juttuja ja hiljaa jupistu kuinka hienoa olis jos olisi ihan oikea oma juoksutapahtuma. Ja sitten Reinikan Jyri postasi kuvan jostain telttakylästä Tawastia Trail Clubin Facebook -ryhmään ja ehdotti että nyt tämä tehdään.  Tulos oli jotakuinkin samanlainen kuin bensakanisteri juhannuskokossa. Vuorokauden aikana n. 170 vastausta, lähes jokainen huutomerkeillä. Innostus tarttui ja ideoita pursusi. Tällaista jälkeä syntyy rakkaudesta lajiin. Nyt tämä tehtäisiin.  

Official startti

Official startti

Aulanko Outdoorsin ja Fenix Ohjelmapalveluiden Big Boy Jyri Reinikka on tapahtumajärjestämisen ammattilainen, TTC:läinen ja kokenut ultrajuoksija itsekin. Aulanko Outdoorsin infran käyttäminen puolestaan mahdollistaisi huikeat puitteet omalle polkujuoksutapahtumalle. Löytyisi sähköä, vettä, paikat huollolle, kisatoimistolle ja vieläpä paikka kisakylälle! Oltaisiin Aulangolla, Hämeen helmessä ja keskellä suomalaista kansallismaisemaa. Tawastia Trail Clubin innokkaista käsipareista puolestaan löytyy se talkoovääntö, jolla toteutetaan haaveita. Tuntui että tässä on nyt match made in heaven.

Takarivin pojat

Takarivin pojat

Jyri kutsui koolle ensimmäisen suunnittelupalaverin 21.8 koolle Katajiston kartanoon, Aulanko Outdoorsin tiloihin. Paikalle tuli kymmenkunta juoksukaveria pohtimaan, miten lähdetään liikkeelle. Liikkeelle lähdettiin juuri siten kuin tällaisissa kokouksissa aina lähdetään liikkeelle. Pulinalla, hölötyksellä, käkätyksellä ja mölinällä. Pikkuhiljaa päästiin alkuun, ja alettiin pohtimaan mitä ihan oikeasti oltaisiin tekemässä. Mietittiin urheilullista puolta ja mietittiin keille tapahtumaa järjestettäisiin. Pohdittiin ajanottoa ja tulospalvelua, raavittiin vähän sieltä ja vähän täältä. Näin nämä lähtevät liikkeelle. Kirveellä aletaan veistelemään ja lopuksi hiotaan täydelliseksi.

Lopputuloksena on se, että elokuun viimeisenä viikonloppuna vuonna 2018 Aulangolla voi kokeilla, kuinka pitkälle pystyy juoksemaan, eli tuttu 24 h -kisa tehdään isommin kuin koskaan aiemmin! Tarkoituksena on, että kuka tahansa voi hypätä 4,5 km pitkälle polkureitille ja upeassa ympäristössä haastaa itsensä juoksemaan pidemmälle kuin koskaan aiemmin!

Jyri R on tapahtuman projektipäällikkö. Lisäksi tarvitsemme ns. virallisen kisaorganisaation. Siksi perustettavaksi tulee yhdistys, jonka puitteissa voimme tapahtuman järjestämistä viedä eteenpäin. Tawastia Trail Club pysyy sellaisena kuin se onkin, mutta Hämeen polkujuoksun tuki ry. tulisi hoitamaan TTC:n osalta käytännön hallintopuolta. Nyt aletaan selvittelemään mistä saadaan tulospalvelu, tarvitaan kuva-aineistoa tapahtumamarkkinointia varten, perustetaan yhdistys, laitetaan verkkosivuja pystyyn ja niin edelleen.  Tapahtumaa suunnitellaan tällä hetkellä verkossa. Onneksi omista riveistä löytyy tähänkin osaamista. Samoin kuin löytyy osaamista EA-puolelle, viestintään ja projektinhallintaan.

Silti käsipareja tullaan tarvitsemaan todella paljon. Reitin merkitsemiseen, toimitsijaksi, roskapartioon, liikenteenohjaukseen, some-viestintään ja luoja tietää mihin kaikkeen teitä tarvittaisiinkaan!

Vuoden päästä elokuun viimeisenä sunnuntaina, kun kello tikittää lähtölaukauksesta kuluneen vuorokauden viimeiset sekunnit, olemme kokeneet yhdessä huikean matkan. Tule siis mukaan tekemään, tämä tehdään nyt polkujuoksijoilta polkujuoksijoille.

Tähän blogiin taltioidaan kisavalmistelujen etenemistä. Lähtölaukaus kajahti juuri. Nyt liikkeelle, tervetuloa seuraamaan!